Congresul Național cu participare internațională al SRO, ediția a XVII-a – Sinaia

03/10/2018 - 06/10/2018

 

Sover Optica este un participant tradițional al Congresului Național al Societății Române de Oftalmologie, organizația continuându-și misiunea promovării “culturii vederii” și educației pentru sănătate oculară în România.

Consecventă sloganului Vedere fără frontiere, Sover Optica își asumă rolul de promotor al sănătăţii vederii în contextul în care abordarea sănătății este considerată astăzi o acțiune multisectorială, în care sunt implicați atât prescriptorii și asociațiile profesionale – colective de cercetare oftalmologică sau instituții de învățământ, cât și toți operatorii din industria de profil, pornind de la marii fabricanți și distribuitori de ochelari, lentile, echipamente sau accesorii și ajungând până la saloanele de optică medicală sau centrele oftalmologice ori asociațiile umanitare.

Anul acesta, congresul este programat cu o săptămână înaintea aniversării Zilei Mondiale a Vederii, moment de referință consacrat celui mai important dintre simțurile omului.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Congresul Național al Societății Române de Oftalmologie este o manifestare anuală ajunsă la cea de-a XVII-a ediţie şi care reuneşte aproximativ 1000 de cadre medicale din domeniul îngrijirii vederii. Programate în prima parte a lunii octombrie – perioadă când se aniversează Ziua Mondială a Vederii, lucrările congresului certifică angajamentul medicilor români în promovarea internaţională a sănătăţii vederii, problematică strategică ce depăşeşte graniţele datorită puternicului impact social şi economic la nivel global. Fiind un congres cu participare internaţională, reuniunea de la Sinaia prilejuieşte schimbul de informaţii şi armonizarea cunoştinţelor din mediul autohton cu comunitatea oftalmologică internaţională, precum şi validarea unor metode chirurgicale sau terapii ce contribuie la valorificarea experienţelor în scopul perfecţionării profesionale continue şi ameliorării calităţii actului medical.

Tematica congresului atinge subiecte de actualitate din oftalmologie, oftalmopediatrie sau ocologie oculară, precum şi problematici specifice din chirurgia refractivă, chirurgia cataractei, chirurgia retiniană sau chirurgia oculopastică.

Sub auspiciile congresului se vor organiza sesiuni de chirurgie live, simpozioane, cursuri practice interactive pentru medicii rezidenţi sau pentru asistente. Participanţii la congres au posibilitatea de a viziona şi testa diverse produse din domeniul îngrijirii vederii în cadrul unei expoziţii ce ocupă 1000 metri pătraţi şi care este găzduită de sălile Centrul Internațional de Conferințe CASINO din Sinaia, precum și de Hotelul New Montana Sinaia.

Apasă aici pentru mai multe detalii privind programul congresului.