Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă, ediția a IV-a (Eforie Nord)

22/06/2017 - 25/06/2017

 

După 24 de ani de activitate în sectorul îngrijirii primare a vederii, Sover Optica participă la cea de-a patra ediție a Congresului Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivăcea mai importantă reuniune profesională dedicată chirugiei oculare din România, reconfirmându-și rolul de pionier prin etalarea Visionix VX130, un aparat revoluţionar ce realizează, în numai 90 de secunde, 7 măsuratori total automatizate ale globului ocular. Printr-un ansamblu de tehnologii dezvoltate de grupul Luneau Technology Operations – camera de scanare Scheimpflug, tonometrie non-contact, aberometrie și topografie corneană – VX130 oferă oftalmologilor un echipament inteligent, capabil să măsoare simultan o multitudine de parametri relevanți în investigarea aprofundată a refracției oculare, în screeningul glaucomului, cataractei sau keratoconusului, în investigarea pre și post-operatorie a țesuturilor oculare sau în chirurgia refractivă.

Pentru Sover Optica, congresul SRCCR, reprezintă un prilej de reafirmare a statutului de promotor a culturii vederii în rândul oftalmologilor din România, precum şi de furnizor de încredere pentru echipamentele necesare investigării şi menţinerii sănătăţii vederii. Conform principiilor  enunțate în 1986 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, promovarea sănătăţii a devenit multisectorială – informarea, dezvoltarea comunităţii, organizarea, pledoaria pentru sănătate şi legislaţia, iar îngrijirea și educația pentru sănătatea vederii reflectă acest principiu, fiind acțiuni pluridisciplinare. Sover Optica este convinsă de importanța implicării active a tuturor operatorilor dedicați gestionării capitalului vederii, portofoliul actual de produse conținând atât produse destinate profilaxiei primare a vederii – rame și ochelari de soare, precum și aparate pentru investigarea complexă a acuității vizuale sau pentru imagistică oculară.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Despre Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă (SRCCR)

Cel de-al IV-lea congres SRCCR este o reuniune anuală specializată adresată celor mai reputaţi specialişti oftalmologi români din domeniu. Congresul SRCCR va include simpozioane, cursuri, lucrări științifice, întâlniri și discuții, conținând actualități în domeniul oftalmologiei, precum și al chirurgiei cataractei ori chirurgiei refractive.

Pentru mai multe detalii privind programul şi tematica celui de-al IV-lea congres SRCCR, vizitaţi pagina web sau vizionaţi videoclipul de promovare.

Despre cataractă

Cataracta este o afecţiune oftalmologică netransmisibilă ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenţei cristalinului. Ea nu reprezintă o peliculă asemănătoare pielii care acoperă ochiul sau cristalinul, ci reprezintă o schimbare graduală în structura acestuia, care face vederea din ce în ce mai înceţoşată. Riscul apariției cataractei creşte odată cu expunerea excesivă la razele ultraviolete.

Despre impactul cataractei la nivel mondial

Conform statisticilor internaţionale, cataracta este oprincipala cauză a pierderii definitive a vederii. Anual, sunt efectuate peste 20 milioane de intervenții chirurgicale de cataractă la nivel mondial. Importanţa cataractei este confirmată și în primul raport de monitorizare globală a Asigurării Universale de Sănătate – publicat de Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății, intervenţia chirurgicală de cataractă fiind unul din cei treisprezece indicatori promovaţi pentru monitorizarea protecției financiare şi a gradului de acoperire a serviciilor de sănătate din societatea contemporană.

Despre chirurgia refractivă

Chirurgia refractivă defineşte metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficienţe de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminată dependenţa pacientului ametrop de un dispozitiv de corecţie optică (ochelari sau lentile de contact). Viciile de refracţie sunt corectate fie prin remodelarea corneei -  chirurgie refractivă la nivel cornean, fie prin chirurgia cristalinului în scop refractiv – implantarea unor dispozitive medicale, implante fakice în camera anterioară a ochiului sau înlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial.