Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă și Conferința Anuală a SRR, a V-a ediție, Eforie Nord

07/06/2018 - 10/06/2018

După 25 de ani de activitate în sectorul îngrijirii primare a vederii, Sover Optica participă la cea de-a cincea ediție a Congresului Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivăcea mai importantă reuniune profesională dedicată chirugiei oculare din România, reconfirmându-și rolul de pionier prin etalarea Visionix VX130, un aparat revoluţionar ce realizează, în numai 90 de secunde, 7 măsuratori total automatizate ale globului ocular. Printr-un ansamblu de tehnologii dezvoltate de grupul Luneau Technology Operations – camera de scanare Scheimpflug, tonometrie non-contact, aberometrie și topografie corneană – VX130 oferă oftalmologilor un echipament inteligent, capabil să măsoare simultan o multitudine de parametri relevanți în investigarea aprofundată a refracției oculare, în screeningul glaucomului, cataractei sau keratoconusului, în investigarea pre și post-operatorie a țesuturilor oculare sau în chirurgia refractivă.

Unul din beneficiile cheie al VX130 îl constituie monitorizarea performantă a capitalului vederii – conectat în rețea, aparatul accesează o bază de date ce permite oftalmologului un acces facil la istoricul pacienților și creșterea acurateții diagnosticului, asigurând premisele menținerii sănătății oculare. Datele furnizate de VX130 sprijină diagnosticarea corectă și tratamentul adecvat, precum și prevenția, diminuând riscul apariției unor afecțiuni oculare cronice – glaucom, keratoconus sau cataractă. VX130 este un aliat atât al timpului pacientului, cât și al medicului oftalmolog.

Pentru Sover Optica, congresul SRCCR, reprezintă un prilej de reafirmare a statutului de promotor a culturii vederii în rândul oftalmologilor din România, precum şi de furnizor de încredere pentru echipamentele necesare investigării şi menţinerii sănătăţii vederii. Conform principiilor  enunțate în 1986 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, promovarea sănătăţii a devenit multisectorială – informarea, dezvoltarea comunităţii, organizarea, pledoaria pentru sănătate şi legislaţia, iar îngrijirea și educația pentru sănătatea vederii reflectă acest principiu, fiind acțiuni pluridisciplinare. Sover Optica este convinsă de importanța implicării active a tuturor operatorilor dedicați gestionării capitalului vederii, portofoliul actual de produse conținând atât produse destinate profilaxiei primare a vederii – rame și ochelari de soare, precum și aparate pentru investigarea complexă a acuității vizuale sau pentru imagistică oculară.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Despre Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă (SRCCR)

Cel de-al V-lea congres SRCCR este o reuniune anuală specializată adresată celor mai reputaţi specialişti oftalmologi români din domeniu. Congresul SRCCR va include simpozioane, cursuri, lucrări științifice, întâlniri și discuții, conținând actualități în domeniul oftalmologiei, precum și al chirurgiei cataractei ori chirurgiei refractive.

Pentru mai multe detalii privind programul şi tematica celui de-al V-lea congres SRCCR, vizitaţi pagina web.