Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă și Conferința Anuală a SRR, a V-a ediție, Eforie Nord

07/06/2018 - 10/06/2018

După 25 de ani de activitate în sectorul îngrijirii primare a vederii, Sover Optica participă la cea de-a cincea ediție a Congresului Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă (CSRCCR)cea mai importantă reuniune profesională dedicată chirugiei oculare din România, reconfirmându-și rolul de pionier prin etalarea Visionix VX120, un aparat revoluţionar ce realizează, în numai 90 de secunde, 7 măsuratori total automatizate ale globului ocular. Printr-un ansamblu de tehnologii dezvoltate de grupul Luneau Technology Operations – camera de scanare Scheimpflug, tonometrie non-contact, aberometrie și topografie corneană – VX120 oferă oftalmologilor un echipament inteligent, capabil să măsoare simultan o multitudine de parametri relevanți în investigarea aprofundată a refracției oculare, în screeningul glaucomului, cataractei sau keratoconusului, în investigarea pre și post-operatorie a țesuturilor oculare sau în chirurgia refractivă.

Unul din beneficiile cheie al VX120 îl constituie monitorizarea performantă a capitalului vederii – conectat în rețea, aparatul accesează o bază de date ce permite oftalmologului un acces facil la istoricul pacienților și creșterea acurateții diagnosticului, asigurând premisele menținerii sănătății oculare. Datele furnizate de VX120 sprijină diagnosticarea corectă și tratamentul adecvat, precum și prevenția, diminuând riscul apariției unor afecțiuni oculare cronice – glaucom, keratoconus sau cataractă. VX120 este un aliat atât al timpului pacientului, cât și al medicului oftalmolog.

Pentru Sover Optica, congresul SRCCR, reprezintă un prilej de reafirmare a statutului de promotor a culturii vederii în rândul oftalmologilor din România, precum şi de furnizor de încredere pentru echipamentele necesare investigării şi menţinerii sănătăţii vederii. Conform principiilor  enunțate în 1986 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, promovarea sănătăţii a devenit multisectorială – informarea, dezvoltarea comunităţii, organizarea, pledoaria pentru sănătate şi legislaţia, iar îngrijirea și educația pentru sănătatea vederii reflectă acest principiu, fiind acțiuni pluridisciplinare. Sover Optica este convinsă de importanța implicării active a tuturor operatorilor dedicați gestionării capitalului vederii, portofoliul actual de produse conținând atât produse destinate profilaxiei primare a vederii – rame și ochelari de soare, precum și aparate pentru investigarea complexă a acuității vizuale sau pentru imagistică oculară.

Pentru toți medicii prezenți la Eforie Nord, oftalmologi specializați în cataractă și chirurgie refractivă ce doresc să demareze o afacere în domeniul îngrijirii vederii, Sover_Echipamente a pregătit 2 versiuni  de echipare a unui cabinet pentru investigarea acuității vizuale și examinarea sănătății oculare. Spre exemplu, în cazul achiziției pachetului PROMO Business, prețul total este diminuat față de valoarea rezultată prin însumarea prețului de listă al celor 7 componente.  Pentru detalii suplimentare, descarcă clipul publicitar.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Despre Congresul Societății Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă

Congresul SRCCR este o reuniune anuală specializată adresată celor mai reputaţi specialişti oftalmologi români din domeniu. Lucrările vor include simpozioane, cursuri, lucrări științifice, întâlniri și discuții, conținând actualități în domeniul oftalmologiei, precum și al chirurgiei cataractei ori chirurgiei refractive. Prin anvergura ştiinţifică şi participarea internaţională, reuniunea consolidează evoluţia oftalmologiei româneşti în demersul alinierii la standardelor actuale ale medicinei practicate la nivel mondial.  La sesiunile congresului vor susține prelegeri oftalmologi din Austria (Nino Hirnschall), Irlanda (Tony O’Reilly), Italia (Claudio Carbonara, Marco Lombardo), Turcia (Prof. Dr. Murat Oncel) și Ungaria (Norbert Pesztenlehrer).

Pentru mai multe detalii privind programul şi tematica congresului SRCCR, vizitaţi pagina web sau vizionaţi videoclipul de promovare.

Despre cataractă

Cataracta este o afecţiune oftalmologică netransmisibilă ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenţei cristalinului. Ea nu reprezintă o peliculă asemănătoare pielii care acoperă ochiul sau cristalinul, ci reprezintă o schimbare graduală în structura acestuia, care face vederea din ce în ce mai înceţoşată. Riscul apariției cataractei creşte odată cu expunerea excesivă la razele ultraviolete.

Despre impactul cataractei la nivel mondial

Conform statisticilor, la nivel global, cataracta neoperată rămâne principala cauză a orbirii (51% în 2010), deși chirurgia cataractei este una dintre cele mai rentabile proceduri medicale.

Anual, sunt efectuate peste 20 milioane de intervenții chirurgicale de cataractă la nivel mondial. Importanţa cataractei este confirmată și raportul de monitorizare globală a Asigurării Universale de Sănătate – publicat de Banca Mondială și Organizația Mondială a Sănătății în 2016, intervenţia chirurgicală de cataractă fiind unul din cei treisprezece indicatori promovaţi pentru monitorizarea protecției financiare şi a gradului de acoperire a serviciilor de sănătate din societatea contemporană.

În România, incidența operației de cataractă este de 3,4 la 1000 de locuitori. Raportat la țări învecinate – Ungaria 8 și Cehia 11 – procentul este redus, ceea ce arată influența negativă a fricii asupra pacienților, 43% dintre aceștia amânând intervenția pe baza temerilor.

Despre chirurgia refractivă

Chirurgia refractivă defineşte metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficienţe de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminată dependenţa pacientului ametrop de un dispozitiv de corecţie optică (ochelari sau lentile de contact). Viciile de refracţie sunt corectate fie prin remodelarea corneei -  chirurgie refractivă la nivel cornean, fie prin chirurgia cristalinului în scop refractiv – implantarea unor dispozitive medicale, implante fakice în camera anterioară a ochiului sau înlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial.