SILMO, ediția a 50-a (Paris Nord Villepinte, Franța)

06/10/2017 - 09/10/2017

 

SILMO (Salon International de la Lunetterie, de l’optique oculaire et du Matériel pour Opticiens)

SILMO se desfășoară anual în orașul luminilor, fiind expoziția de toamnă ce-şi propune să promoveze inovaţia şi creativitatea în sectorul articolelor destinate îngrijirii vederii. SILMO este mai mult decât un salon, este un adevărat motor de business ce găzduiește întâlniri de afaceri capabile să provoace noi experințe și să genereze noi oportunități. Începând cu 2010, SILMO este organizat în complexul expoziţional Paris Nord Villepinte situat în partea de nord a Parisului, în vecinătatea aeroportului internațional Charles de Gaulle.

Pe parcursul a 4 zile, SILMO 2017 va oferi vizitatorilor un amplu sortiment de rame și ochelari de soare, precum și lentile, lentile de contact ori echipamente optice de înaltă precizie. SILMO este locul unde sunt prezente inovaţii din toate sectoarele fie că ne referim la optică, optometrie, industria ochelarilor sau echipamentelor pentru calibrarea și execuția ochelarilor de vedere ori a celor pentru investigații oculare și măsurarea refracției. SILMO prilejuiește apariția publicațiilor Trends by Silmo și MO by SILMO, două reviste proprii ce marchează cele mai importante tendințe ale momentului.

Ediția aniversară 2017 dovedește aportul tehnologiilor digitale în viitoarele saloane de optică, SILMO m@tch propunând un nou instrument de lucru pentru alegerea celor mai adecvate produse – căutarea pe baza de criterii proprii, pentru recepționarea consultanței personalizate, precum și pentru gestionarea eficientă a agendei zilnice. Potrivit datelor oficiale, la #SILMO50 sunt așteptați aproximativ 35000 de vizitatori (o creștere cu 3,6% față de 2016). Salonul va găzdui 958 de expozanți (creștere cu 6,5% față de ediția anterioară), dintre care 22% sunt companii franceze, restul de 78% fiind internaționale.

Pentru mai multe detalii privind SILMO, puteți accesa canalul propriu YouTube, precum și aplicația mobilă SILMO App.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Trofeul SILMO d`Or – emblema SILMO

Trofeul SILMO d`Or este o distincție acordată inovației, ce recompensează creativitatea și originalitatea din sectorul opticii medicale și îngrijirii vederii. În rândurile tuturor profesioniștilor, fie producători sau distribuitori, fie opticieni sau prescriptori, decernarea trofeelor SILMO d`Or este asociată cu festivitatea acordării premiilor Oscar din cinematografie și constituie recunoașterea la scenă deschisă a valorilor intrinseci ale acestui domeniu: inovația tehnologică și creativitatea autentică, originalitatea designului și calitatea excepțională a oricărui detaliu.

Alegerea viitorilor câștigători SILMO d`Or este sarcina unui juriu prezidat de cuplul de designeri bulgari Livia Stoianova și Yassen Samouilov. Compus din opt membri ce provin din diverse medii (designeri, artiști, jurnaliști, experți din fiecare categorie, reprezentanți ai marilor grupuri de achiziție etc), juriul SILMO d`Or evaluează candidații înscriși în fiecare din cele 10 categorii de referință: lentile sau dispozitive pentru vedere, vedere deficitară, ochelari pentru copii, ochelari pentru sport, monturi de vedere (design, tendințe și inovație tehnologică), ochelari de soare (design și tendințe) și materiale-echipamente. Ajunse la cea de-a XXIV-a ediție, galele SILMO d`Or 2017 sunt programate sâmbătă, 7 octombrie, la Grand Palais de Paris, în prezența a 3 500 invitați.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Statisticile dovedesc importanța SILMO în calendarul expozițional de toamnă.

-          Potrivit organizatorilor, SILMO 2016 a ocupat o suprafață de 80000 mp și a fost vizitat de 33.771 de persoane provenind din 122 de țări, 57% dintre acestea sosind din străinătate și 43% din Franța.

-          Au fost etalate aproximativ 1350 de branduri aparținând unui număr de 900 de expozanți (160 societăți expunând pentru prima oară)