Trevi 1971 Special Edition

 

Ochelarii Trevi 1971 Special Edition aparțin categoriei house brand și sunt poziționați in segmentul medium, configurând una din colecțiile recente ale fabricantului italian Trevi Coliseum.

Trevi 1971 Special Edition a fost lansată cu prilejul SILMO 2013 de la Paris. Fiind o serie limitată de ochelari, titulatura colecției capsulă subliniză tradiția de peste 42 de ani a fabricantului italian, punând în valoare cel mai versatil material pe care l-a utilizat de-a lungul timpului: acetatul de celuloză.

Trevi 1971 Special Edition conține doar 10 modele, declinate în câte 2-3 variante cromatice. Elementul definitoriu este silueta sculpturală de inspirație vintage, precum și textura rugoasă obținută prin prelucrarea abrazivă a suprafețelor (finisaj prin periere) ce evidențiază porozitatea accentuată a acetatului de celuloză. Efectul poate fi asemănat cu aspectul lemnului natur, ce pune în valoare conceptul colecției: îngemănarea dintre caracterul manufacturii tradiționale și caracterul autentic, specific materialelor naturale ce sunt prelucrate artizanal.

Monturile recurg la un detaliu specific micilor atelierelor din perioada de început a istoriei ochelarilor: balamaua bătută în nituri cu deschidere la 45 de grade. Pentru a păstra coerența conceptului, colecția propune un portochelar ce imită lemnul, precum și un kit de expunere confecționat din lemn natur, al carui semn identitar este obținut manual, cu aerograful.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -