Despre Noi

Sover Optica – Descriere generală

Sover Optica este unul din primii operatori lansați pe piața de articole optice din România, fiind specializată în distribuția națională de rame de ochelari, ochelari de soare și accesorii, echipamente destinate cabinetelor de optometrie sau oftalmologie, aparate și instrumente pentru atelierele de optică medicală sau saloanele de optică.

Sover Optica este  devotată 100% promovarii “culturii vederii” și educației
pentru sănătate oculară în România. Produsele noastre conferă purtătorilor
siguranța menținerii sănătății vederii, precum și libertate deplină de
acțiune, în perfectă armonie cu stilul propriu de viață și aspirațiile individuale.

(misiunea Sover Optica)

Sover Optica este un partener de încredere și un promotor al excelenței pe piața de articole optice din România. În condițiile unui climat concurențial complex și dinamic, Sover Optica este implicată constant în fructificarea oportunităților de dezvoltare, în consolidarea afacerilor și generarea de profit.

 Rolul Sover Optica în promovarea culturii vederii în România

„Sover Optica are convingerea că îngrijirea vederii solicită o abordare multisectorială integrată, având nevoie de resurse și competențe adecvate celui mai important și celui mai solicitat dintre simțuri. Suntem implicați în distribuția națională a produselor dedicate corecției sau protecției optice, a produselor destinate  prescriptorilor - aparatură și instrumentar – necesare atât investigării acuității vizuale, cât si realizării ochelarilor de vedere. Susținem continuu activitatea profesioniștilor vederii – opticieni sau prescriptori –  în eforturile lor zilnice pentru soluționarea corectă a celor mai complexe deficiențe de vedere și pentru configurarea unor echipamente optice perfect adaptate nevoilor purtătorilor.”

(Doina Badiu, director general Sover Optica)

Sover Optica în 2017

Sover Optica este o societate cu capital privat integral românesc a cărui obiect principal de activitate este distribuţia naţională de articole optice dedicate îngrijirii vederii.

Asumându-și rolul de promotor al culturii vederii și a educației pentru sănătatea oculară în România, Sover Optica oferă soluții perfect adaptate nevoilor de business ale partenerilor săi ce activează în domeniul îngrijirii primare a vederii. Portofoliul actual include produse performante, precum și o gamă largă de servicii personalizate, ce pornesc de la consultanță pentru demararea si dezvoltarea afacerii, ajungând până la definirea conceptului de magazin, design interior și merchandising, instruire și informare profesională.

Departamentul Sover-Rame şi Ochelari de Soare este specializat în importul şi distribuţia de rame pentru ochelari de vedere şi ochelari de soare, precum şi accesorii pentru ochelari. Sover-Echipamente comercializează aparatură, echipamente şi instrumente destinate cabinetelor de oftalmologie, optometrie, magazinelor de optică medicală şi atelierelor de montaj, asigurând  punerea în funcţiune, mentenanţa şi service-ul.

Sover-Rame şi Ochelari de Soare distribuie mai mult de 40 de colectii şi este reprezentantul unor importanţi fabricanţi internaţionali din industria ochelarilor: Aspex Eyewear Group (Canada), Centro Style (Italia), Code ADN (Frața), Charmant Group (Japonia), Einar  (Italia), Eurodecori (Italia), Grosfilley (Franţa), Henry Jullien Lunetier (Franţa), Immagine98 (Italia), KNCO (Franța) Nico-design (Italia), Marcolin SpA (Italia), Pramaor (Italia), 4Planets (Italia), Trevi Coliseum (Italia) şi Visibilia GmbH (Germania).

Pentru examinările oculare, Sover-Echipamente comercializează unități oftalmologice (Meccanottica Mazza-Italia) și aparate multifuncționale de investigație comprehensivă a vederii (Luneau Technology), oferta fiind completată cu autorefractometre, tonometre non-contact, aplanotonometre, fundus-camere, biomicroscoape, topografe, pachimetre, perimetre, foroptere automate, proiectoare de teste, truse de lentile, precum și un sortiment variat de instrumente de testare a acuității vizuale (Shin-Nippon-REXXAM Japonia, Luneau Visionix-Franța, ScienceTera-Coreea, Medmont-Australia). Gama de produse pentru laboratorul de optică medicală include echipamente pentru montajul și calibrarea ochelarilor – mașini automate de prelucrat lentile pe contur (Briot-Franța), autolensmetre (Shin-Nippon-REXXAM și Luneau-Visionix), instrumente ori consumabile specifice (Briot și Centro Style). Pentru toate aceste aparate și echipamente, societatea asigură servicii de consultanță tehnică, asistență, reparații si mentenanță atât în perioada de garanție, cât și în post-garanție.

În prezent, Sover Optica are 30 de angajaţi și colaborează cu peste 500 de magazine de optică medicală și optometrie, clinici sau spitale oftalmologice din România.