Despre Noi

Sover Optica – Descriere generală

Sover Optica este unul din primii operatori lansați pe piața de articole optice din România, fiind specializată în distribuția națională de rame de ochelari, ochelari de soare și accesorii, echipamente destinate cabinetelor de optometrie sau oftalmologie, aparate și instrumente pentru atelierele de optică medicală sau saloanele de optică.

Sover Optica este  devotată 100% promovarii “culturii vederii” și educației
pentru sănătate oculară în România. Produsele noastre conferă purtătorilor
siguranța menținerii sănătății vederii, precum și libertate deplină de
acțiune, în perfectă armonie cu stilul propriu de viață și aspirațiile individuale.

(misiunea Sover Optica)

Sover Optica este un partener de încredere și un promotor al excelenței pe piața de articole optice din România. În condițiile unui climat concurențial complex și dinamic, Sover Optica este implicată constant în fructificarea oportunităților de dezvoltare, în consolidarea afacerilor și generarea de profit.

 

Mesajul CEO subliniază rolul Sover Optica în promovarea culturii vederii

„Sover Optica are convingerea că îngrijirea vederii solicită o abordare multisectorială integrată, având nevoie de resurse și competențe adecvate celui mai important și celui mai solicitat dintre simțuri. Suntem implicați în distribuția națională a produselor dedicate corecției sau protecției optice, a produselor destinate  prescriptorilor - aparatură și instrumentar – necesare atât investigării acuității vizuale, cât si realizării ochelarilor de vedere. Susținem continuu activitatea profesioniștilor vederii – opticieni sau prescriptori –  în eforturile lor zilnice pentru soluționarea corectă a celor mai complexe deficiențe de vedere și pentru configurarea unor echipamente optice perfect adaptate nevoilor purtătorilor.”

(Doina Badiu, director general Sover Optica)

Sover Optica în 2017

Sover Optica este o societate cu capital privat integral românesc a cărui obiect principal de activitate este distribuţia naţională de articole optice dedicate îngrijirii vederii umane.

În prezent, Sover Optica oferă produse şi servicii perfect adaptate nevoilor de business ale partenerilor săi, compania colaborând cu peste 600 de magazine de optică medicală sau centre oftalmologice situate pe întreg teritoriul României. Sover Optica are 30 de angajaţi ce deservesc Sover-Rame şi Ochelari de Soare – departament specializat în importul şi distribuţia de rame pentru ochelari de vedere şi ochelari de soare, precum şi accesorii pentru ochelari – şi Sover-Echipamente – departament specializat în importul, distribuţia, punerea în funcţiune, mentenanţa şi service-ul pentru aparatură, echipamente şi instrumente destinate cabinetelor de oftalmologie, optometrie, magazinelor de optică medicală şi atelierelor de montaj.

Sover-Rame şi Ochelari de Soare distribuie în România mai mult de 40 de colectii şi este reprezentantul unic al unor importanţi fabricanţi internaţionali din industria ochelarilor: Aspex Eyewear Group (Canada), Centro Style (Italia), Code ADN (Frața), Charmant Group (Japonia), Einar  (Italia), Eurodecori (Italia), Grosfilley (Franţa), Henry Jullien Lunetier (Franţa), Immagine98 (Italia), Nico-design (Italia), Marcolin SpA (Italia), Pramaor (Italia), 4Planets (Italia), Trevi Coliseum (Italia) şi Visibilia GmbH (Germania).

Departamentul Sover-Echipamente comercializează aparatură de investigare a vederii –  autorefractometre, aplanotonometre, foroptere automate, biomicroscoape, proiectoare de teste și truse de lentile (Shin-Nippon, Luneau Technology, Sciencetera), unități oftalmologice (Meccanottica Mazza) – precum și echipamente pentru montajul și calibrarea ochelarilor – mașini automate de șlefuit lentile pe contur (Briot), autolensmetre (Shin-Nippon și Luneau) și consumabile (Briot, Centro Style).