Aspex Eyewear Group

 

Compania Aspex Eyewear Group a fost fondată de Nonu Ifergan în 1965 și este poziționată în topul primelor 5 companii din industria americană a ochelarilor. Aspex Group este azi un producător global ce beneficiază de o capacitate globală de producție (Asia, Europa, America de Nord) și comercializează ochelari prin intermediul unei rețele globale de distribuție ce acoperă un număr de 50.000 de clienți din 80 de țări ale lumii.

Aspex este recunoscută în întreaga lume drept unul dintre liderii mondiali în privința dezvoltării tehnologiilor ce privesc fabricația ochelarilor. Compania deține peste 100 de brevete de invenție, cele mai recente patente fiind: tehnologia EasyClip (ecrane parasolare detașabile de tip clip-on ce utilizează magneți neodymium), tehnologia EasyTwist (monturi cu memorie confecționate din Trilaston) și tehnologia TurboFlex360 integrată într-o balama capabilă să se răsucească la 360°. Aspex continuă să se reinventeze și împinge limitele tehnologice pentru realizarea de produse noi, mai performate și mai accesibile utilizatorilor de echipamente optice. Colecțiile Aspex sunt un indiciu real al succesului datorat combinației dintre implementarea tehnologiilor inovatoare, investiției constante în cercetare și dezvoltare, precum și adoptării curajoase a unor tipare inspirate din curentele modei.

În mai 2012, Aspex Eyewear Group a semnat cu BMW Group un acord de licență ce-i asigură dreptul de a concepe, proiecta și distribui colecția de ochelari BMW în zona Americilor. Fiind considerat un lider în tehnologiile din domeniul său de referință, în 2014, renumitul fabricant german BMW a extins acordul cu Aspex pentru Europa, Orientul Mijlociu și Australia, iar în vara 2015, aria de acoperire a acordului cu BMW Group a cuprins și Asia (Indonezia, Coreea de Sud, Malaezia, Filipine, Singapore, Tailanda, Vietnam și Japonia). La ora actuală licența acoperiă distribuția globală a ochelarilor BMW produși de Aspex Group.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna martie 2015, colecţiile BMW Eyewear sunt distribuite în România de către Sover Optica.

Apăsați aici pentru mai multe detalii privind colecțiile de ochelari fabricate de Aspex.