Grosfilley Lunettes

 

Grosfilley Lunettes este un renumit fabricant francez specializat în proiectarea, producția și distribuția de monturi optice confecţionate din acetat de celuloză, betaplastic, cauciuc, monel sau oțel inoxidabil. În anul 1950, domnul Emile Grosfilley pune bazele companiei Grosfilley Lunettes și stabilește sediul în Oyonnax, o localitate franceză situată în Valea Plasticului din Munții Jura ce avea o puternică tradiție în confecționarea ochelarilor din acetat de celuloză și materiale plastice. În 1985, familia Andruetan cumpăra acţiunile Grosfilley Lunettes şi devine proprietarul companiei. Domnul Pierre Andruetan păstrează numele Grosfilley, rigoarea formării sale profesionale ca designer industrial punându-și amprenta pe evoluția pozitivă a companiei din Oyonnax. Începând cu 1990, Grosfilley Lunettes este condusă de cei doi fii, Gerard și Thierry Andruetan, compania beneficiind de avantajele unei afaceri de familie în care implicarea, pasiunea și tradiția se reflectă în creșterea continuă a cifrei de afaceri.

În seara de 7 octombrie 2017, Grosfilley readuce SILMO la Oyonnax

Considerat unul din pionierii industriei franceze de ochelari, Grosfilley a cãștigat trofeul SILMO d’Or în categoria “Ochelari de soare ● Tendințe”. Juriul a acordat premiul pentru ochelarii de soare «Metropolitan» realizați în colaborare cu designerul olandez Aari.Bostroem. Prin intermediul premiului, Grosfilley repune numele orașului natal SILMO pe harta internațională a creativității și excelenței.

 

După 67 de ani de la înființare, departamentul de design Grosfilley Lunettes proiectează anual mai mult de 300 de noi modele de monturi optice. Departamentul de vânzări exportă în mai mult de 55 de țări printr-o rețea selectivă de distribuitori. În Franța, produsele Grosfilley sunt achiziționate de peste 3000 de magazine de optică medicală.

Portofoliul actual al Grosfilley Lunettes cuprinde următoarele colecții de ochelari::

a)      7  branduri în licenţă: Azzaro, Loris Azzaro, Charriol, SportS Charriol, Chantal Thomass , Vicomte A. şi Zilli Eyewear.

b)      2 house branduri: X-ONE şi Tehia.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Începând cu luna septembrie 2000, colecţiile de ochelari Grosfilley sunt distribuite în România de către Sover Optica.

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -

Apăsați aici pentru mai multe detalii privind istoricul și evoluția Grosfilley Lunettes Franța.